Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Egy ember 12 éve nem fürdik a tudományért

2015.09.10. 10:55

A zuhanyzás a legtöbb embernél a napi rutin része. Nem így Dave Whitlock kémikusnál, aki merő kíváncsiságból már 12 éve nem fürdik. Helyette egy saját maga által fejlesztett baktérium spray-vel fújja be magát tisztálkodás címszó alatt. Elméletet is kerített furcsa szokása köré. Azt mondja, hogy senki nem végzett klinikai vizsgálatokat a naponta zuhanyzó emberekről, így miért feltételezzük, hogy az az egészséges életmód?

Szerinte a sok kémiai anyag hatására a bőrön nem maradt elég baktérium, hogy az egészséges maradjon. A szappan minden baktériumot lemos, és ahhoz, hogy a bőr egészségét helyreállítsuk, újabb kozmetikai szereket használunk.

Dave Whitlock szerint a bőrnek igenis szüksége van arra, hogy bizonyos baktériumok legyenek rajta. A sprayt Mother Dirt néven forgalmazza, még díjat is nyert 2015-ben, mint az év egyik leginnovatívabb cége.

Whitlock a jövőben sem hajlandó fürdeni, amíg csak él, a saját találmányával tisztálkodik. És persze azt reméli, hogy minél többen csatlakoznak hozzá és veszik meg borsos áron találmányát.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek