Paulina
16 °C
20 °C

Rejtélyes betegség pusztít Mianmarban

2016.08.04. 13:07

Ismeretlen betegség szed áldozatokat a mianmari gyerekek között. Június közepe óta legalább harmincan haltak meg az ország északnyugati részén a légzési nehézségekkel járó kórban – írja az MTI. Egy helyi tisztségviselő, Kaj Szai elmondta, hogy a problémával már két hónapja küzdenek, de a kormánytól még semmilyen segítséget nem kaptak.

A haláleseteket az ország egyik legszegényebb térségében, a Naga régióhoz tartozó Nanjun és Lahe városában jegyezték fel. A Naga régió Mianmar legfejletlenebb része, ahol hiányzik az alapvető egészségügyi ellátás, az oktatás és az infrastruktúra. A fővárostól, Ranguntól 1300 kilométerre fekvő terület Indiával határos.

Kaj Szai szerint az áldozatok többsége 5 évnél fiatalabb volt. A ragályosnak tűnő betegséget a tisztségviselők nem tudták azonosítani. A fertőzöttek vérmintáinak kiértékelését még nem fejezték be. A történtekre sem az egészségügyi minisztérium, sem a járványügyi hivatal nem reagált. A helyi hatóságok ideiglenesen megtiltották a térség lakóinak a nagyobb utazásokat, hogy elkerüljék a fertőzést.