János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Németország leszámol az oltásellenességgel

2017.05.26. 14:55 Módosítva: 2017.05.26. 19:46

Németország egészségügyi minisztere, Hermann Gröhe szerint muszáj szigorítani a védőoltásokra vonatkozó törvényt. A Bildnek adott interjúban Gröhe arról beszélt, hogy Németországban nemrég kanyarójárvány tört ki, és az ebből fakadó halálesetek fölött nem lehet szó nélkül elmenni.

A kanyaró különösen veszélyes. Egy háromgyermekes esseni anya ezen a héten halt meg. Olaszországban csaknem háromszor annyi kanyarós megbetegedést regisztráltak, mint az egész tavalyi évben. Nem jobb a helyzet Németországban sem. A Robert Koch Intézet adatai szerint április közepéig 410-en kerültek orvoshoz kanyaró miatt, míg 2016-ban csak 325-an.

Az olasz kormány úgy döntött, hogy a 12 leggyakoribb járványos betegség elleni védőoltáshoz köti az iskolai beiratkozást. Hasonlóra készülnek a németek is. Arra kérik az óvodákat, hogy jelentsék, ha egy szülő nem mutatja meg a gyereke oltási könyvét; így próbálják elejét venni a betegségek terjedésének. Amelyik szülő nem tudja felmutatni a gyereke oltási könyvét, nem viheti nyilvános óvodákba.

Azokat, akik nem mennek el a szülőknek szóló védőoltási tanácsadásra, akár 2500 euróra is büntethetik. Az értékhatárt aszerint állapították meg, hogy a mulasztás mekkora közegészségügyi kockázatot jelent.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!