Norbert, Cintia
12 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Az elhízás tudományával foglalkozó képzés indul a Semmelweis Egyetemen

2017.07.21. 19:52

A Házipatika írta meg, hogy szeptembertől Magyarországon elsőként indul obezitológiai képzés a felsőoktatásban, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán.

A Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaságot 10 éve alapították. Bedros J. Róbert elnök elmondta, hogy az alapításkor az volt a cél, hogy Magyarország vezető szakmai és tudományos társasága legyen az elhízástudománnyal foglalkozó szervezet.

Az elhízás növeli a szív- és érrendszeri problémák, illetve a cukorbetegség kialakulásának kockázatát, valamint hormonális zavarokban is szerepe lehet. A haskörfogat növekedése sok összetevőből áll össze.

A társaság szakemberek és professzorok segítségével írta és szerkesztette a Klinikai obezitológia tankönyvét, ami egész Európában a legátfogóbb anyag az elhízásról.

Most a társaság alapításának tizedik évfordulójára sikerül elérni, hogy a Semmelweis Egyetemen a következő tanévtől a klinikai obezitológia bekerül a tanrendbe kötelezően választható tantárgyként.

– mondta dr. Bedros, aki a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatója is. A professzor szerint nincs még Európában olyan orvosi egyetem, ahol az obezitológiát önálló tantárgyként oktatnák.