Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

60 év után új maláriagyógyszer került piacra

2018.07.23. 10:50

A hatóságok 60 év után először engedélyezték egy új maláriagyógyszer forgalmazását az Egyesült Államokban. Az új készítményt a malária rendszeresen visszatérő, a plasmodium vivax parazita által terjesztett variánsának gyógyítására fejlesztették. A kór évente 8,5 millió embert betegít meg. A maláriának ez a fajtája nehezen kiirtható a szervezetből, mert lappangó formában éveken át megmaradhat a májban, és többször is visszatérhet.

Plasmodium vivax parazita által terjesztett malária variáns
Plasmodium vivax parazita által terjesztett malária variáns
Fotó: Wikipedia

A gyógyszer hatóanyaga, a tafenokvin a tudósok szerint „fenomenális eredmény” a betegség kezelésében. A szabályozó testületek világszerte foglalkozni kezdtek az új készítménnyel, hogy felmérjék, ajánlhatják-e maláriás betegeknek.

A visszatérő malária a leggyakoribb maláriafertőzés a szubszaharai Afrikában. A gyerekekre különösen veszélyes, mivel már egyetlen szúnyogcsípés is többféle maláriát okozhat, és a betegség kiújulásai egyre gyengébbé teszik a gyerekeket. A fertőzött személyek akaratlanul is terjeszthetik a betegséget, mert ha a parazita ismét aktívvá válik a szervezetükben, az őket megcsípő szúnyog másokra is átterjesztheti a kórt. Ez megnehezíti a betegség elleni küzdelmet.

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) azért engedélyezte a tafenokvin forgalmazását, mert ez kiirthatja a parazitát a májból, így akadályozva meg a betegség kiújulását. Más gyógyszerekkel együtt is szedhető, így a friss fertőzések kezelésére is használható. Hasonló hatás érhető el primakvinnel is, de tafenokvin már egy dózisban is hatásos, míg a primakvint két hétig kell szedni. A szakértők szerint ez is hátráltatja a gyógyulást, mert a javulást érző betegek gyakran abbahagyják a primakvin szedését, így a parazita később ismét aktívvá válhat.

Az FDA ugyanakkor figyelmeztetett rá, hogy a készítménynek vannak mellékhatásai is. Az ismert enzimhiányos betegséggel, az úgynevezett glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz hiánnyal küszködő betegek nem szedhetik a tafenokvint, mert vérszegénységet okozhat. Épp ezért az orvosnak kell felmérnie, hogy a maláriás beteg nem szenved-e valamilyen hiánybetegségben. A tafenokvin ráadásul súlyosbíthatja a mentális betegségekkel küzdők állapotát. (Ez az egyik legnépszerűbb maláriagyógyszerre, a Lariamra is jellemző).

Az aggodalmak ellenére a szakértők sokat várnak a készítménytől. Úgy látják, hogy ha a tafenokvin más óvintézkedésekkel, például a fekhelyek fölé telepített, a szúnyogokat távol tartó hálókkal kombinálva világszerte csökkentheti a maláriás megbetegedések számát.

(BBC News)