Szabolcs
20 °C
35 °C

Játékfejlesztő szak indul Amerikában

2004.03.24. 11:52
A University of Southern California kurzusát az Electronic Arts támogatja. A cég szerint a játékfejlesztés egyre komplexebb feladat, ezért speciális ismereteket, gyakorlatot igényel.
Az Electronic Arts, a világ egyik legnagyobb játékkiadója több millió dolláros támogatást nyújt a Dél-Kaliforniai Egyetem Filmszínház-Televízió Karának egy videójátékok fejlesztésére specializált program indításához, közölte az InformationWeek.

Ilyen tanterv még nem volt

Az Electronic Arts programjának ajánlatában különleges kurzusok szerepelnek, például videójáték-tervezés és -kivitelezés vagy multiplayeres játékok készítése. A tananyag nem szokványos, hiszen a "hagyományos" számítástechnikát oktató egyetemek tantervében eddig nem szerepeltek ilyen tárgyak. Rusty Rueff az Electronic Arts humán-erőforrás igazgatója szerint, az oktatásra azért van szükség, mert a játékprogram-fejlesztés egyre komplexebb feladat, így speciális ismereteket és gyakorlatot igényel.

Milliárdos üzlet

Az Electronic Arts-ot 1982-ben alapították, és 2003-ban két és félmilliárd dolláros bevételt könyvelhetett el. Piaci elemzők szerint a játékfejlesztés versenyképes ágazat, az erre szakosodott emberek a későbbiekben könnyebben tudnak majd a szakmában elhelyezkedni.