Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

A fogamzásgátló a pattanásos bőrt is ápolja

2003.03.24. 09:46
A holland Organon magyarországi képviselete most azoknak a hölgyeknek kínál lehetőséget, akik zsírosodó bőrük problémáját szeretnék megoldani, szép bőrre és biztonságos védelemre vágynak.

A fogamzásgátlás jelentősége abban rejlik, hogy alkalmazásával elkerülhető a nem kívánt terhesség és így megelőzhető az általa okozott kényszerű döntéshelyzet is. A fogamzásgátás lehetőség arra, hogy a teherbe eséstől való félelmek nélkül, felszabadultan élvezhessük a nemiséget, és magunk döntsünk arról, mikor szeretnénk gyereket.

A magyar nőgyógyászok körében végzett felmérés szerint a fogamzásgátló tablettát szedő nők 16,8 százaléka, azaz körülbelül 87 ezren nem elégedettek a fogamzásgátlójukkal. A kutatás szerint a fő okok olyan kellemetlen tünetek, mint például a hó közi pecsételő vérzés (cikluskontrollzavar) illetve a bőr zsírosodása-pattanásosodása. A pattanások és a komolyabb acnebetegségek egyik alapja lehet a zsíros bőr.

A nemzetközi Organon kutatásaiból kiderül, hogy a 16-18 éves hölgyek 80-90%-a, a 15 és 20 év közötti hölgyek 75%-a küszködik ilyen problémákkal. Akár egy pattanás is nagy problémát jelent. Ezért a megelőzés és nem a tünetek, hanem az okok megszüntetése a kívánatos.

Az új, 22 napig szedendő tabletta speciális összetételének (speciális desogestrel- gesztagén komponens) köszönhetően, minimálisra csökkenti a férfihormonok hatását, ezért a nem kívánt mellékhatások, a bőr zsírosodása, az acne és a szőrösödés erősen mérséklődik vagy megszűnik.

Ha a bőrünk zsíros, és emellett biztonságos védelemre vágyunk, akkor ne a kozmetikumokat áruló boltokat, hanem a nőgyógyászunkat keressük fel, aki tanácsot és megoldást ad a problémánkra.