Alfréd
-2 °C
2 °C

2008-ra várható a Philips 3D-s HD televíziója

2006.05.19. 10:40
A 3D-s televíziók megjelenése átalakítja a filmipart és a televíziózásra is jelentős hatással lesz. A technológia megjelenése hozzájárul a számítógép-monitor és a televízió közötti határ további elmosódásához. A 3D-s tv-adások a jövőben szükségessé tehetik a televíziózás számára rendelkezésre álló frekvencia-tartományok átstrukturálását.

A Philips Electronics reméli, hogy körülbelül két év múlva 3D-s tartalmat lejátszó HD-televízióval rukkol elő - mondta Rudy Provoost elnök-vezérigazgató egy, a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n adott interjúban. A technológián a Philips laboratóriumban dolgoznak, de nyilvános bemutatóra eddig még nem került sor.

A filmstúdiók ugyan nem 3D-ben készítik a filmeket, de a fogyasztó 2D-s HD lemezt és ezeket a televíziókat használva átélheti a 3D-s élményt. Mihelyst elterjed a technológia, a stúdiók valószínűleg már a forgatás megkezdésétől a 3D-re gondolva készítik filmjeiket - fűzte hozzá.

A 3D-s kísérletek az európai elektronikai cég "generáljavításának" részét képezik. A múltban a Philips termékek Európában jó eladási mutatókkal rendelkeztek, de a világ többi részén komoly konkurenciaharcot kellett vívniuk.

A cikk eredeti változata megtalálható az Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács által kiadott IT3 Körképben.
Az IT3 Körkép korábbi számait itt olvashatja el.