Szilárda
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Egy pénisszel is boldog a folyamatosan erektáló leguán

2007.02.02. 10:25
A belgiumi Aquatopia állatkert Mozart nevű leguánjának korábban műtéti úton kellett eltávolítani péniszét, mivel állandó erekcióval küzdött. A rehabilitáció után visszatért nőstény társához, és újra élvezi az egészséges szexuális életet.

Mozartot azért kellett megoperálni, mert a folytonos erekció korlátozta a mozgásban és veszélyeztette egészségét. A szívproblémát okozó péniszt megoperálták, és azóta a leguán sokkal jobban van, írja az Ananova.

Az erekció forrása az állatkert nőstény leguánja volt, akit párzás reményében Mozart mellé helyezett az állatkert gondozója. A figyelemfelkeltés túl jól sikerült, Mozart pénisze onnantől kezdve folyamatosan izgalmi állapotban állt.


Képünk illusztráció

A gondozók hideg vízzel próbálták kezelni az állatot, majd újabb és újabb nőstény leguánoknak mutatták be, azonban minden megoldási kísérlet sikertelennek bizonyult. Az állatorvos-csapat ekkor döntött a műtét mellett.


Hemipénisz itt

A hím leguánok pénisze igen érdekes konstrukció, ugyanis az egyed egyetlen pénisz helyett két hemipéniszt, vagyis két félpéniszt visel a hasán. Párosodás közben a páros nemzőszervből lövelli a hímivarsejteket a nősténybe.

"Ez az állapot rossz volt a szívének. Szerencsére a hím leguánoknak két pénisze van, így az operáció nem érintette Mozart teljesítményét. Visszatért már a párjához, és az első nap nyilvánvalóvá vált, hogy a beavatkozás nem tett rosszat nemi életének" - mondta a belga állatkert szóvivője.

Zöld leguán (Iguana iguana)

A leguánoknak mintegy 500 faja ismert. Ennek egyik képviselője a zöld leguán. A Zöld leguán (Iguana iguana) valódi falakó gyík, a családja leghosszabb tagja. Nagysága általában 1,4-1,6 méter, ritkán a 2 métert is elérheti. Élőhelye Közép-Amerika és Dél-Amerika északi része. A törzsalak (Iguana iguana iguana) hazája Brazília, Kolumbia, Peru, Ecuador, Panama és Costa Rica déli része.

A zöld leguán vízparti őserdők lakója. Feje viszonylag nagy, koponyájában megtalálhatók a könnycsontok, fogai az álkapocs-csontok belső oldalán helyezkednek el. Az alsó álkapcson igen nagy toroklebeny képződik, a nyakon a fejtől egészen a farokig tüskés tarajt visel, mely a hímeken nagyobb. Mint minden falakó gyíknak a zöld leguánnak is erőteljesek a lábai, azokon hosszú ujjak és erős karmok vannak, melyekkel mély sebeket tud ejteni. Hosszú, oldalt lapított farkát zaklatás esetén ostorként használja, mely kifejlett hím esetében komolyfegyver. Jól úszik, veszély esetén két hátsó lábain egyensúlyozva elszalad.

(forrás: Hobbiállat)