Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Titokzatos járvány Kínában

2005.07.25. 13:58
Feltehetően egy, a sertések között terjedő okozta több ember halálát Kínában. Szecsuán tartományban eddig 17-es vesztették életüket a titokzatos kór miatt.
A média értesülése szerint Kínában az egészségügyi hatóságok egy 17 ember halálát okozó, titokzatos kór megjelenésének körülményeit vizsgálják. A járvány következtében 17 ember meghalt , és további 41 megbetegedett, miután előzőleg valamennyien kapcsolatba kerültek beteg vagy elhullott állatokkal.

Szecsuan tartomány kormányzata hétfőn cáfolta azokat a találgatásokat, amelyek szerint a madárinfluenza vagy a SARS tüdőgyulladás megjelenéséről lehet szó. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői is azon a véleményen vannak, hogy nem ezekről a betegségekről van szó.

A kínai hatóságok azt feltételezik, hogy sertések közt elterjedt baktérium idézi elő a megbetegedést. A tünetek a Streptococcus suis elnevezésű baktérium jelenlétére engednek következtetni - jelentette ki Bob Dietz, a WHO szóvivője, de a kínai egészségügyi minisztérium elemzésének eredménye még csak ezután várható.