Hamisítványnak bizonyult a szenzációs jetilelet

2008.08.18. 16:05
Elvégezték a DNS-vizsgálatot az állítólag a jetitől szármató szőrszálakon. Mégsem a jetitől származnak, hacsak a misztikus lény nem emberi, illetve oposszumszőr növesztésével álcázza magát.

Az elmúlt hetekben két szenzációs jetilelet híre is bejárta a világsajtót: az indiában talált szőrszálakat egyetlen ismert fajhoz sem sikerült kötni, az észak-amerikai fogás pedig állítólag egy Bigfoot (nagylábú, a misztikus majomember amerikai neve) teljes tetemét tartalmazta.

Igaz, utóbbi lelet hitelességét némileg megkérdőjelezi, hogy a megtalálók "biztonsági okokból" nem mutatták meg senkinek a testet, mellékesen pedig egy olyan céget futtatnak, ami Bigfoot-pólókat és egyéb ajándéktárgyakat árusít.

Időközben a University of Minnesota egyetem laborjában elvégezték a DNS-vizsgálatokat, amelyek lehangoló eredményeket mutatnak a szenzációra és bizonyítékra éhes jetirajongóknak: az egyik szőrszál minden kétséget kizáróan emberi eredetűnek bizonyult, a másik pedig 96 százalékos valószínűséggel egy oposszumtól származik.

Az amerikai Bigfoot-lelet állítólagos megtalálói szerint a vizsgálat vagy téved, vagy meghamisították az eredményeit, és hamarosan a közvélemény elé fognak állni a jetihullával.  • Tippek
  • Bankszámla