Paulina
21 °C
36 °C

Az év legjobb víz alatti természetfotói

2009.04.30. 10:10 Módosítva: 2009.04.30. 10:13
A Miami Egyetem ötödször rendezte meg fotópályázatát, amin víz alatti természetképekkel lehetett nevezni. A kategóriagyőzteseken idén állkapocshal, angyalhalak, törpe csikóhal és bokszolórák látható.

A fényképversenyt 2005 óta rendezi meg az egyetem egyik kara, a tengeri és légköri tudományokkal foglalkozó Rosenstiel Iskola. Idén négy kategóriában lehetett indulni, a makro és a nagylátószög nyertesei mellett megválasztották a legjobb tengeriállat-portrét, illetve külön díjat kaptak a hallgatói fotók. A versenyre 23 országból neveztek be 918 fotót, a zsűri tagjai neves természetfotósok voltak.

A nyertesek közül a fődíjat az olasz Marchione Giacomo bokszolórákokról készült képe vitte el. Giacomo Indonéziában készítette a fotót. Makrofotó kategóriában amerikai győztest hirdettek, Vickie Coker egy törpe csikóhalról készített megkapó képet. A legjobb nagylátószögű fotó a floridai Evan D’Alessandro angyalhalakat ábrázoló képe lett, a legjobb portrét a szintén floridai Steven Kovacs készítette egy állkapocshalról. A hallgatói díjat Neil Hammerschlag vihette el, szokatlan témájú képe egy fürdőző malacot ábrázol.