16:00, December 06.
Marokkó 1
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 0
Svájc 0

Újabb tizenöt gömbölyűfejű delfin pusztult el Új-Zéland partjainál

2010.01.24. 15:52
A tengeri emlősök a Déli-szigeten, Port Levy kikötőjének sekély vizű, iszapos partján vetődtek partra: szakemberek szerint valószínűleg táplálékkeresés közben eltévedtek, és rossz felé vették az irányt. Szombaton önkéntesek segítségével még sikerült visszaterelni a 48 állatot a nyílt vízbe, de vasárnap reggel ismét az iszapban vergődve találták őket.

Mintegy nyolcvanan fogtak össze, hogy a dagály megérkezése után, amikor víz megemeli őket, visszatolják a delfineket a mélyebb részekbe, hogy aztán csónakokkal csalogassák ki őket a tengerbe. A mentőakció csak részben volt sikeres, tizenöt állaton már nem tudtak segíteni.A tengeri emlősök között voltak öt méteresek is.

Decemberben mintegy 125 partra vetett gömbölyűfejű delfin pusztult el az új-zélandi partoknál. Az egyik csoport az Északi-szigeten úszott ki a partra. Állatvédők és önkéntesek százai siettek segítségükre, egész nap cserélték a nedves ruhákat az állatok testén, hogy ne száradjanak ki, majd a dagállyal megpróbálták visszajuttatni őket a tengerbe. Végül 43-at sikerült megmenteni a 63 delfinből.

A Déli-szigeten partra sodródott 105 társuk kevésbé volt szerencsés. Őket egy turistákat szállító repülőgép pilótája vette észre, sajnos túl későn. A helyszínre érkező állatvédők a delfinek többségét már holtan találták, a még agonizálókat el kellett altatni. Új-Zéland partjainál minden nyáron sok delfin és bálna sodródik ki a partra. A jelenségre eddig nem sikerült tudományos magyarázatot találni.  • Hírek
  • Hírek