Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Klímakampányt indított Al Gore

2008.04.02. 10:15
Maratoni kampányba kezdett Al Gore, hogy felhívja honfitársai figyelmét a klímaváltozás elleni harc fontosságára. Három év alatt 300 millió dollárt költenek majd el, hogy környezettudatosabbá neveljék az amerikaiakat, a pénz egy részét a volt alelnök adja.

Gore hétfőn jelentette be, hogy az általa alapított környezetvédelmi szervezet, a The Alliance for Climate Protection a következő három évben kampánnyal próbálja majd elérni, hogy az amerikaiak fontosabbnak és sürgetőbbnek tartsák a klímaváltozás elleni fellépést. A "we", azaz "mi" nevű kezdeményezés kampányindító sajtótájékoztatóján a szervezet szóvivője, Cathy Zoi így fogalmazott: "Szeretnénk olyan változást elérni a közvéleményben, hogy vezetőink érezzék, a legfontosabb problémák egyikéről van szó." "Ha a politikusok azt hallják, hogy az amerikaiak hangosan követelik a változást, figyelni fognak" – csatlakozott Gore egy közleményben.

Al Gore egy 2007-es konferencián (fotó: MTI)

A kampány hirdetésekre, online szerveződésekre és más szervezetekkel való együttműködésre épül. A három év alatt a tervek szerint 300 millió dollárt fognak elkölteni, ennek egy részét maga Al Gore biztosítja. A volt alelnök a kampánynak ajánlotta többek között a Kellemetlen igazság című könyve és filmje hasznát és a tavalyi Nobe-békedíj után járó összegből kapott 750 ezer dollárt.

A hirdetéseken a klímaváltozás elleni harcért szerveződött mozgalmak fontosságát hangsúlyozzák majd, párhuzamot vonva más fontos mozgalmakkal, például a faji megkülönböztetés elleni harccal, a fasizmus európai megállításával vagy az első ember Holdra küldéséért tett erőfeszítéssel. Más plakátokon furcsa párok állnak majd ki a kampány céljaiért, például Al Sharpton baptista lelkész és Pat Robertson televangelista, vagy a a kongresszus alsóházának jelenlegi és egykori elnöke, Nancy Pelosi és Newt Gingrich.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?