Árpád
-2 °C
4 °C

Chippel jelölik meg a bécsi kutyákat

2003.09.24. 16:50
Bőr alá ültethető azonosítóchippel kell ellátni minden kutyát január elsejétől ­ határozott a bécsi tartományi kormány kedden. A rendelet mintegy 47 ezer fővárosi ebet érint.
Isabella Kossina környezetvédelmi tanácsnok várakozásai szerint a rendelet pozitív fogadtatásra talál majd a kutyatulajdonosok és a lakosság körében, hiszen a digitális névtábla révén gyorsan és egyszerűen kinyomozható majd, kihez is tartozik az elkóborolt eb, ráadásul a rendszer nagyobb biztonságot nyújt kutyának és gazdának egyaránt.

Drága technológia

A 40-50 eurót kóstáló azonosítóchip beültetésével egyidőben újra regisztrálják az osztrák főváros farokcsóváló négylábúit, de nemcsak gazdájuk nevéről és címéről valamint a kutyusok nevéről vezetnek majd nyilvántartást, hanem a nemükről, fajtájukról és életkorukól is.

A rendszer további adatok tárolására is alkalmas, így a speciális leolvasó berendezéssel felszerelt állategészségügyi szervek és állatorvosok azt is azonnal megtudhatják, milyen oltásokat kapott a kutya, milyen betegségeken esett át, illetve szenved-e valamilyen krónikus nyavalyában. Sőt, amennyiben a hivatalos szervek agresszívnek nyilvánítanak egy ebet, ezt a minősítést is "hozzácsaphatják" azonosító jegyeihez.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?