Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Leterheli a híroldalakat a krokodilvadász halála

2006.09.06. 11:00
Óriási növekedésről számoltak be az ausztrál híroldalak, Steve Irwin honlapja elérhetetlen, a legolvasottabb cikkek világszerte a természetbúvár halálával foglalkoznak.

Steve Irwin halála legalább annyi embert érdekelt, mint az élete, milliók kattintottak a világ minden pontján arra a hírre, hogy elhunyt a természetbúvár, írta meg a Reuters.

Elérhetetlenek

Egyes híroldalak a vonatkozó cikkek megjelenése után nem sokkal elérhetetlenné váltak, olyan sokan kattintottak, hogy lehaltak a szerverek. A Hitwise webforgalommérő társaság szerint Irwin halála a legolvasottabb hír volt Ausztráliában azóta, hogy áprilisban két bányász bent rekedt egy barlangban egy bányaomlás után.


Klikk a képre!

Irwin honlapját is rengetegen keresték meg, a www.crocodilehunter.com lett a hírességek oldalai közül Ausztráliában az első, az Egyesült Államokban a harmadik leglátogatottabb hétfőn. Az óriási érdeklődést bizonyítja az is, hogy hétfő reggel óta az oldal gyakorlatilag elérhetetlen. Az ausztráliai weboldalak azóta is próbálnak megbirkózni a rengeteg látogatóval. Az Australian Broadcasting Corp. honlapjának működését mindenesetre fel kellett függeszteni, mivel a normális forgalom sokszorosát kellett volna kezelniük (később szofisztikáltabb megoldást találtak a problémára, így a híroldal újraindult).

Világszerte olvassák

De a nyomtatott lapok oldalait is leterhelte a nagy érdeklődés. A Sydney Morning Herald 40 százalékos növekedésről számolt be a korábbi hetek átlagához viszonyítva, de ez csak a látogatók számára vonatkozik, a forgalom összességében 70 százalékkal nőtt.

Az összes fontos híroldalon vezető hír volt Irwin halála, a CNN-en, a BBC-n, a jelentősebb amerikai és brit szájtokon, mindenhol a természetbúvár tragédiája vonzotta a legtöbb olvasót. Ugyanez tapasztalható volt itthon is, az Index legolvasottabb hétfői cikke is Irwin haláláról számolt be, de az érdeklődés kedden is óriási volt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!