Jusztina
3 °C
16 °C

Leterheli a híroldalakat a krokodilvadász halála

2006.09.06. 11:00
Óriási növekedésről számoltak be az ausztrál híroldalak, Steve Irwin honlapja elérhetetlen, a legolvasottabb cikkek világszerte a természetbúvár halálával foglalkoznak.

Steve Irwin halála legalább annyi embert érdekelt, mint az élete, milliók kattintottak a világ minden pontján arra a hírre, hogy elhunyt a természetbúvár, írta meg a Reuters.

Elérhetetlenek

Egyes híroldalak a vonatkozó cikkek megjelenése után nem sokkal elérhetetlenné váltak, olyan sokan kattintottak, hogy lehaltak a szerverek. A Hitwise webforgalommérő társaság szerint Irwin halála a legolvasottabb hír volt Ausztráliában azóta, hogy áprilisban két bányász bent rekedt egy barlangban egy bányaomlás után.


Klikk a képre!

Irwin honlapját is rengetegen keresték meg, a www.crocodilehunter.com lett a hírességek oldalai közül Ausztráliában az első, az Egyesült Államokban a harmadik leglátogatottabb hétfőn. Az óriási érdeklődést bizonyítja az is, hogy hétfő reggel óta az oldal gyakorlatilag elérhetetlen. Az ausztráliai weboldalak azóta is próbálnak megbirkózni a rengeteg látogatóval. Az Australian Broadcasting Corp. honlapjának működését mindenesetre fel kellett függeszteni, mivel a normális forgalom sokszorosát kellett volna kezelniük (később szofisztikáltabb megoldást találtak a problémára, így a híroldal újraindult).

Világszerte olvassák

De a nyomtatott lapok oldalait is leterhelte a nagy érdeklődés. A Sydney Morning Herald 40 százalékos növekedésről számolt be a korábbi hetek átlagához viszonyítva, de ez csak a látogatók számára vonatkozik, a forgalom összességében 70 százalékkal nőtt.

Az összes fontos híroldalon vezető hír volt Irwin halála, a CNN-en, a BBC-n, a jelentősebb amerikai és brit szájtokon, mindenhol a természetbúvár tragédiája vonzotta a legtöbb olvasót. Ugyanez tapasztalható volt itthon is, az Index legolvasottabb hétfői cikke is Irwin haláláról számolt be, de az érdeklődés kedden is óriási volt.