Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Épségben maradt mamutbébit találtak Szibériában

2007.05.18. 11:23
Újabb fantasztikus lelettel szolgált az északnyugat-szibériai Jamal-félsziget, a világ egyik leggazdagabb őslény-lelőhelye. Az épségben maradt mamutbébit még nem látták a tudósok, de már előre lelkesednek érte.

Épségben maradt, jégbe fagyott mamutbébire bukkant egy rénszarvastenyésztő az északnyugat-szibériai Jamal-félszigeten. A leletet eddig csak a felfedező Jurij Hudi látta, a helyi múzeum tudósai ugyanis a mostoha időjárási körülmények miatt egyelőre nem tudják megközelíteni a Sribej folyó vidékét, ami egyébként igen gazdag őslénylelőhelynek számít. Itt találtak rá az eddigi leghíresebb, mindössze négyhónaposan megfagyott mamutborjúra 1998-ban, ami azóta a szentpétervári zoológiai múzeumban látható.

A múzeum munkatársaiból szervezett expedíció máris útra készen áll, és a repülésre alkalmas időjárást várja, hogy megvizsgálják az új leletet, ami a felfedezője szerint igen jó állapotban van. Az ősállat 400 kiló körüli, jó állapotban megmaradt az ormánya, a szemei, a bőre.