Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Matematikai magyarázatot találtak az impotenciára

2007.05.04. 15:02
Egy kétszáz éves matematikai képlet továbbfejlesztésével kiszámolható a pénisz teherbíró képessége.

Daniel Udelson urológus úgy véli, hogy a férfiak erekciós problémája nemcsak a hímtag nagyságától és formájától függ, hanem attól az ellenállástól is, amellyel a pénisz találkozik. A professzor, aki a bostoni egyetemen űrhajózási technológiákkal foglalkozik, a híres 18-ik századi német matematikus, Euler formuláját hívta segítségül a probléma magyarázatához.

Euler egy képlettel kiszámította az oszlopok teherbíró képességét, amit Udelson továbbfejlesztett, így egyénileg meg tudja határozni, meddig terjed egy adott esetben a hímtag teherbíró képessége. Ez ugyanis függ a belső nyomástól, amellyel a vér a péniszbe áramlik. Egy egészséges férfi esetében a nyomás 60 és 90 higanymilliméter. Az impotencia esetében azonban 30 higanymilliméterig is csökkenhet a nyomás.

Nyomás alatt

Matematikailag nézve a belső nyomásnak mindig nagyobbnak kell lennie, mint a külső ellennyomásnak, amely akkor keletkezik, ha a hímtag behatol a vaginába. Ha a nyomás kisebb, a behatolás nem lehetséges.

A modell megbízhatóságát 57 férfival tesztelték, mégpedig úgy, hogy sós oldat befecskendezésével mesterséges erekciót állítottak elő. Ezután a pénisz végére addig gyakoroltak nyomást, amíg az le nem lankadt. A nyomás nagyságát mérték, és így osztályozták, hogy méret és forma szerint mekkore ellennyomást visel el a hímtag. A módszer 80 százalékban bizonyult megbízhatónak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?