Helymeghatározós melltartó

2000.07.10. 18:22
A fejlődés lehetővé tette végre, hogy mindenféle elektromos eszközt magunkon viselhessünk, anélkül, hogy úgy néznénk ki, mint a robotzsaru. A legújabb találmány a viselője pozícióját mutató fehérnemű, ami megdobogtatja a férfi és figyeli a női szíveket.
A mai modern nő már sokféle divatot követhet, ízléses, vagy éppen ízléstelen módon teheti magát még szebbé (vagy csak nevetségessé), de hogy miként lehet hasznos, azt már nehezebb kitalálni! Persze a cikk témája nem a hímsovinizmus, a cikk egy okos ruhadarabról szól (és a hasznos nőről).

A melltartó nélkül nem élet az élet
Képzeljük el az alábbi jelenetet: sétálgatunk életünk párjával a kellemes nyáresti langymelegben, a madarak csiripelnek, a békák kuruttyolnak. Aztán hirtelen azon kapjuk magunkat, hogy eltévedtünk a Mátra nagy dzsungelében. Kétségbeesésünk nem ismer határokat, mikor nőnk egy laza, ámde félreérthetetlen mozdulattal kebleihez nyúl, arcunkon a mosoly szélesre húzódik, és a rövid matatás után közli pontos koordinációinkat. Mindezt persze csak akkor teheti, ha a melltartót nem felejtettük ott a bokorban. Mert kérem a melltartó, ez esetben nélkülözhetetlen elem.

Ha a szívritmus rendellenessé válik, akkor a melltartóba épített GPS azonnal leadja a jeleket

Az internetes pulóverek, a légkondis alsónadrágok és az LCD kijelzős szemüvegek után megérkezett a helymeghatározó melltartó. Persze a melltartónak és a mellnek meghatározott helye van, tehát a probléma ilyetén való felvetése gyakorlati szempontból nem hasznos, kivéve ha az említett ruhadarab és a benne tárolandó testrész átmenetileg nem simul egymáshoz és éppen belép egy anyuka, vagy egy féltékeny férj. A ruhadarabba épített szerkezet nem saját a testhez mért pozícióját figyeli, hanem a viselő elhelyezkedését érzékeli a Földön: egyszerűen a melltartóba mini GPS-t építettek.

A PDD Design-nak legújabb fejlesztése - a GPS-t tartalmazó melltartó - sokban segítségére lehet az aggódó férjeknek, esetleg apukáknak. A cég által kifejlesztett különleges szövet a bőrön keresztül felfogja a szív elektromos impulzusait, ilyen módon a szívverésről szerez információkat. A szerkezet működésének lényege: ha a szívritmus rendellenessé válik, akkor a melltartóba épített GPS azonnal leadja a jeleket, hogy hol is tartózkodik éppen a viselő. Ez abban az esetben lehet hasznos, ha egy szatír megragadja a tulajdonost, és magával vonszolja valahová. A szívverés felgyorsul, a GPS akcióba lép, és máris úton a felmentő sereg. A melltartó útközben folyamatosan tudósít helyzetéről, így könnyen lenyomozható mozgás közben is, egészen addig, amíg az áldozat viseli azt.

Régi szépidők
Persze nem szabad megfeledkezni arról, hogy a szívverés akkor is változhat, például ha hősnőnk meglát egy szívdöglesztő pasast, tehát a rendszer még nem tökéletes, de a folyamatosan fejlődik. Egyelőre minden egyes rendellenességnél, szívritmus-gyorsulásnál jelez, ennek kiküszöbölése még kézileg történik, azaz a készülék rákérdez, hogy minden rendben van-e. Ha a viselő visszajelez, akkor semmi gond, de ha nem érkezik válasz, a GPS azonnal elkezd jeleket küldeni, és azonnal riasztja az arra kijelölt személyt. A további tervekben szerepelnek olyan eszközök is, amelyek ,,beszélnek" a melltartóval, mindenféle információkat szedve ki abból. Sőt egy továbbfejlesztett verzió akár már gyógyszereket is adagolhat.

Maga a ruhadarab kényelmes, divatos és könnyű. A technológia elért arra a szintre, hogy a különböző ruhadarabokba elektronikus szerkezeteket lehet építeni. Így a viselő észre sem veszi, hogy kicsi többlet van rajta. Igaz ezentúl a vehemens férfinépnek fokozottan vigyáznia kell a fehérnemű eltávolításával, hiszen egy óvatlan mozdulat nem csak egy legújabb divat szerinti csipkeremekművet tehet tönkre, de a drága elektronikát is bánthatja, sőt rosszabb esetben magára szabadíthat egy meglehetősen morcos férjet is.

A készülék egyelőre kizárólag melltartó formában kapható, ami a férfi nem képviselőinek jelentős hányadát kizárja az általa kínált előnyökből, ráadásul zoknival vagy papír zsebkendővel kitömve sem a legjobb, hiszen azonnal halottként regisztrálja a viselőt.  • Tippek
  • Bankszámla