Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Mérő László a Törzsasztalban

2003.01.06. 17:02
Kapcsolódók (1)
A Törzsasztal vendége kedden déltől Mérő László matematikus, pszichológus, játékfejlesztő, az Észjárások, a Mindenki másképp egyforma és az Új észjárások című nagy sikerű könyvek szerzője.
Mérő LászlóMérő László egyéni bronzérmet nyert 1968-ban a moszkvai X. Nemzetközi Matematikai Diákolimpián, az ezüstérmes magyar csapat tagjaként. 1974-ben szerzett diplomát az ELTE matematika szakán, és nem sokkal később kezdi meg a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatásait az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetében.

1984-től egyetemi docensként tanít az ELTE Kísérleti Pszichológia Tanszékén, a kognitív pszichológia témakörében jelentek meg publikációi. Gondolkodáspszichológiai kutatásait összefoglaló könyve, az Észjárások 1989-ben jelent meg - az átdolgozott kiadás Új észjárások címmel 2001-ben látott napvilágot.

Az itthon Mindenki másképp egyforma címmel megjelent könyve Németországban az év tudományos könyve lett 1999-ben. 1987 óta foglalkozik játékszoftver-fejlesztéssel: cége, az Intellrobot játékaiból a Sega több mint egymillió példányt adott el a kilencvenes évek közepén. Az Androsoftban Rubik Ernővel együtt fejlesztett díjnyertes játékokat. Jelenleg a mobiltelefonos játékokat fejlesztő Phone2Play fejlesztési vezetője.

Az játéktervező, író, matematikus pszichológus kedden déltől az internet segítségével válaszol az Ön trükkös kérdéseire. Olyanokra, mint a feszült világpolitikai-közelkeleti-északkoreai helyzet lehetséges megoldása, vagy hogy mennyit érdemes bukni a lottón? Tudakozódjon, hogy miben reménykedhetnek a mesterségesintelligencia-rajongók? Érdeklődjön, hogy tényleg agresszív kreténné változtat-e a számítógépes játszadozás, vagy épp' hogy edzi az agyat? Kérdezzen Ön!