Konrád
8 °C
26 °C

Sikersztori a pandapornó

2006.11.24. 10:50
Többek közt a pandáknak vetített pandaszex is segített abban, hogy idén kétszer olyan sok pandabébi született fogságban mint tavaly.

A pandák párzási kedvén kívántak javítani azok a kínai kutatók, akik néhány éve rendszeresen vetítenek pandák közösülését ábrázoló videókat a fogságban élő fajtársaiknak.

Az óriás pandákat régóta fenyegeti a kihalás. Elsősorban azért, mert az amúgy is alacsony termékenységi mutatókkal rendelkező egyedek fogságban még kevésbé érzik szükségét a párosodásnak.

A pandapornót évekig vetítették a védett pandáknak, és a kutatók szerint ez is közrejátszott abban, hogy mára kisebb baby boom jellemzi a populációt, írja a Xinhua Online. A módszer Kínában és Thaiföldön is bevált. Az egyik thai kutató szerint a jelenség ugyanaz, mint amikor a csimpánzok az embert megfigyelve lemásolnak mozdulatsorokat és a technikákat.

A kínai kutatók szerint idén minden korábbihoz képest több pandabébi született. Ez pedig elsősorban annak köszönhető, hogy a kutatók egyre hatékonyabban képesek "rásegíteni" a természetre.

Eddig ebben az évben Kínában 31 pandabébi látta meg a napvilágot Kínában, s ebből 28 életképes volt. Tavaly egész évben mindössze 15 pandabébi születését jegyezték fel a kínai szakemberek. A világ többi országában fogságban tartott mintegy húsz panda egyike sem szült ebben az évben.

15%
5999 Ft
5100 Ft
20%
2999 Ft
2400 Ft