Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Veszélyeztetett fajokat ment a potenciatabletta

2002.11.21. 11:56
Kevesebb védett állat esik az orvvadászok áldozatául, mióta kapható a Pfizer potencianövelő gyógyszere. A kék tabletta ugyanis nemcsak olcsóbb, mint a tigrismirigyből vagy rénszarvasagancsból készülő hagyományos kínai bájitalok, de hatásosabb is.
A Pfizer rövid idő alatt fényes karriert befutott potencianövelő gyógyszere jótékony hatással van számos veszélyeztetett, kihalástól fenyegetett állatfaj túlélési esélyeire. Igaz, a kék csodapirula ezeknél az állatoknál nem úgy fejti kihatását, mint az ember első pillanatban gondolná, hanem áttételesen: mivel az állati eredetű hagyományos potencianövelő hírben álló szerek kereslete a kék tabletta fogyasztásnövekedésének megfelelően csökken, kevesebb velük összefüggésbe hozott állat esik az orvvadászok áldozatául.

Az alaszkai Anchorage város egyetemének környezetvédelmi szakembere, Frank von Hipple, és testvére, Willi von Hipple, aki szintén környezetvédő tudós, csak épp a földgolyó másik felén, az ausztráliai Új-dél-Wales egyetemén dolgozik, kimutatta: jelentősen csökkent a kereslet, elsősorban Ázsiában a mágikus tulajdonsággal felruházott állatok nemi szerveiből készített ajzószerek iránt. A kék tabletta jóval olcsóbb, mint a hagyományos kínai bájitalok, és hatékonyságát nemcsak a tudósok mutatták ki, hanem bárki megtapasztalhatja már néhány használattal.

A Pfizer tablettájának 1988-as piacra dobása óta a korábbinál jóval kevesebben vásárolják az alaszkai rénszarvas agancsából, a kanadai hód, a grönlandi fóka avagy a szumátrai tigris ivarmirigyeiből, az orrszarvú tülkéből, a gekkókból, tengeri teknőcökből, csikóhalakból előállított, az erekciós problémákra állítólag hatásos készítményeket. A Hipple-fivérek szerint a szer állatmentő hatása néhány éven belül még érzékelhetőbb lesz, főleg, ha a pirula terjedésével az ára is csökkeni fog - jelentette a Reuters.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!