Judit
3 °C
7 °C

Pénteken kezdődik a Pszinapszis

2008.04.17. 13:10
Pénteken tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Pszinapszist. A Budapesti Pszichológiai Napok alcímű, háromnapos előadás-sorozat Európa legnagyobb, kizárólag diákok által szervezett tudományos-kulturális rendezvénye. A pénteki megnyitó a BKV tervezett sztrájkja ellenére nem módosul.

A 2008-as Pszinapszist április 18-20. között rendezik meg az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban. A szervezők célja a pszichológia megismertetése és elfogadtatása, a rendezvény az utóbbi években jelentős szakmai-kulturális eseménnyé nőtte ki magát (az első Pszinapszison, 1997-ben, még alig százan vettek részt, a legutóbbin már több mint négyezren). A célközönség elsősorban az egyetemista ifjúság, fiatal felnőttek, pályakezdők, valamint a pszichológia határterületeinek képviselői (pedagógusok, szociológusok). Az előadók és a műhelyfoglalkozások vezetői a kutatások legfrissebb eredményeit és tapasztalatokat a laikusok számára közérthetően mutatják be, a szakmai programmal párhuzamosan kulturális műsorok is lesznek a rendezvényen.

Belépőárak

Diák és nyugdíjas napijegy: 1600 forint
Diák és nyugdíjas bérlet: 3800 forint
Felnőtt napijegy: 2300 forint
Felnőtt bérlet: 5800 forint
Esti belépő: 800 forint

Az idei Pszinapszis mottója "Megállok magamért", a fő téma pedig az önismeret, saját céljaink felismerése és képviselése. Az előadók neves pszichiáterek és pszichológusok, többek között dr. Daubner Béla, dr. Popper Péter, dr. Vekerdy Tamás, dr. Mérő László, dr. Ranschburg Jenő, dr. Bagdy Emőke és dr. Tari Annamária fognak felszólalni. A témák változatosak, Popper például a sakk és önismeret kapcsolatáról tart előadást, Ranschburg a gyermekkori öngyilkosságról, Tari pedig az emósokról fog beszélni. Külföldi vendégei is lesznek a rendezvénynek, Forgács József professzor Ausztráliából érkezik, a San Diegó-i Michael Cole pedig élő internetes videóbeszélgetésben kapcsolódik a Pszinapszishoz. A részletes program a rendezvény honlapján megtekinthető

A nyitónap egybeesik a BKV tervezett pénteki sztrájkjával, ennek ellenére a Pszinapszis programját nem változtatják meg, a honlapon folyamatosan informálják majd a látogatókat az utazási lehetőségekről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?