Olga, Liliána
20 °C
35 °C

Egymásra néztek a szétválasztott sziámi ikrek

2003.10.25. 09:42
Életükben először néztek egymás szemébe a Dallasban szétválasztott egyiptomi sziámi ikrek. Ahmed állapota kritikus, Mohamedé már csak "komoly".
Életükben először néztek egymás szemébe pénteken azok a sziámi ikrek, akiket két hete választottak szét Dallasban. "Ez különleges nap volt a kisfiúk számára" - mondta a dallasi gyermekklinika orvoscsoportjának vezetője. "Mohamed egy piros játékautón begurult Ahmed szobájába. Amikor meglátta a fivérét, átható pillantást vetett rá. Szemlátomást felismerte őt" - állapította meg James Thomas a dpa szerint.

A kétéves egyiptomi ikrek a koponyatetőnél voltak összenőve, így eddig sohasem láthatták egymást szemtől szemben. Október 12-én 34 órás műtéttel választották szét őket (a hétórás plasztikai sebészi beavatkozást is beleértve).

Szerencsére nem lépett fel náluk fertőzés vagy vérzés, amitől a maratoni operáció után tartani lehetett. Ahmed állapotát azért még mindig kritikusnak, de stabilnak minősítették, Mohamedét viszont már csak "komolynak". Mindketten önállóan lélegeznek, és Thomas doktor szerint napról napra erősödnek.