Al Bundy egy fekete öves harcművész

2014.09.06. 08:44

Ed O'Neill amerikai színész ugyan az elmúlt években a Modern család című vígjátéksorozattal arat nagy sikereket és söpör be különféle díjakat, a magyar tévénézők számára örökre összeforrott a Rém rendes család című sorozat főszereplőjével, a balfék cipőboltos papucsférj Al Bundy alakjával. A sorozat az első nagy sikerű amerikai szitkom volt a kilencvenes években a magyar kereskedelmi tévékben, egyébként 11 évad, 259 epizód készült belőle.

ed-bundy

O'Neill 1991-ben, a Rém rendes ötödik évadja alatt kezdett el a brazil dzsiudzsicuval foglalkozni, barátja, az Apokalipszis most forgatókönyvírója, John Milius unszolására. Tanítója a sportág élő legendája, Rorion Gracie volt. A színész annyira belejött a földharcra és fojtásokra építő harcművészetbe, hogy 16 évnyi gyakorlás után, 2007-ben, 61 éves korában eljutott a fekete öves szintig. Ez ebben a sportágban csak a második legmagasabb mesteri fokozat, a legjobbak vörös övet viselnek. A színész egyébként a ma napig aktívan edz, és kemény ellenfélnek számít a tatamin.

Chuck Norrisnak egyébként szintén fekete öve van ebben a harcművészetben, igaz, neki négy másikban is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?