Kit izgat fel a pandapornó?

2015.08.12. 12:37

A pandák libidója alacsony. Hogy ez annak köszönhető, hogy az emésztőrendszerüknek nem volt ideje alkalmazkodni a megváltozott táplálkozási szokásaikhoz, netán a túlfejlett civilizációkban fellépő, szexundorral keveredő egzisztenciális válság jele, nem tudni. Mindenesetre tény, hogy a pandákat kihalás fenyegeti, ugyanis vadon alig élnek meg, fogságban viszont alig szaporodnak.

Még akkor sem, ha pornót nézetnek velük.

Pedig voltak és vannak ilyen irányú kísérletek. A Chiang Mai Állatkert thaiföldi zoológusai számos videót készítettek párzó pandákról; isten tudja, ilyen alacsony szexuális érdeklődés mellett mennyi idő alatt tudtak összevágni egy filmre való anyagot. Mindenesetre az elkészült jeleneteket levetítették a pandáknak – hátha ettől megjön a kedvük a párosodáshoz.

A módszerrel egyelőre csak Kínában értek el sikereket. Az országban végzett tízhónapos kísérlet alatt a pandaszülők 31 bocsnak adtak életet. Ez éppenséggel a módszer sikerességét igazolná, de ezt sehol máshol nem tudták reprodukálni. Pedig a kutatók mindent megtettek: még Viagrával is próbálták stimulálni őket, de azzal sem értek el jobb eredményt.

A pandák túlélési esélyén sokat javíthat, ha olvassák az Independentet, mert két óriáspanda, Lu Lu és Xi Mei idén áprilisban rekordidőn keresztül, 18 percen át párzottak. Hogy mi az isten történhetett velük, azt nem tudni: a pandák párosodása általában kevesebb mint egy percig tart, és hát, eufemisztikusan szólva, a kéjvágy sem jellemző rájuk. Mindenesetre a műsorról készült egy hosszabb videó is, szóval aki panda, vagy csillapítani akarja a természettudományos kíváncsiságát, kattintson át és nézze meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport