Van egy férfi, akinek az USA kormánya segít naponta beszívni

2016.10.14. 15:30

Irvin Rosenfeld körülbelül 135 000 füves cigit szívott el az elmúlt 34 évben az Egyesült Államok kormánya segítségével, mégsem érdemes irigykedni rá. A floridai férfi egyáltalán nem áll be a fűtől, teljesen átlagos életet él, és egy igen kellemetlen csontbetegségben szenved. Rosenfeld az amerikai gyógyszerészeti hatóság, az FDA egyik kísérleti gyógyszerekkel foglalkozó programjának a résztvevője, és az elsők között vehetett részt a gyógyászati marihuána alkalmazásában. 

Az FDA által előre betekert dzsointok csupán 4 százaléknyi THC-t tartalmaznak, így senkit sem fognak kiütni, viszont így is alkalmasak arra, hogy megszabadítsák a beteget a krónikus fájdalomtól.

12821630 934342343281550 5706945256100139795 n
Fotó: Facebook

Tízéves korában diagnosztizáltak Rosenfeldnél egy rendellenességet, több mint kétszáz tumor fedte be a csontjait. Ezek folyton növekedtek, és komoly fájdalmakat okoztak a fiúnak. Jó esetben egész életében fájdalomcsillapítókat kellett volna szednie, rossz esetben a tumorok a tumorok rosszindulatúvá válva megölhették volna.

Jóval később, amikor már a tizedik dzsointját szívta el, azt vette észre, hogy fél órán át a sakktábla mellett tud ülni, fájdalmak nélkül, amire korábban nem volt képes, mert addig tíz percnél hosszabb ideig nem tudott egy helyben maradni. Ez 1971-ben volt, és amikor arra kérte a szövetségi kormányt, hogy a marihuánával gyógyíthassa magát, a kérését elutasították.

Nem sokkal később, 1977-ben találkozott Robert Randallal, aki akkor már egy éve kormányzati engedéllyel szívott, a szeme világát veszélyeztető zöldhályogját kezelte a fűvel, az ugyanis javította a látását. Egészen 1982-ig várni kellett, hogy az FDA hivatalnokai megenyhüljenek, és Rosenfeld lehessen a második résztvevője az állami fűprogramnak.

Irvin Rosenfeld
Irvin Rosenfeld
Fotó: Facebook

Később a programot kiterjesztették az AIDS-esekre is, és bizonyos rákfajtákban szenvedőkre, mígnem 1992-ben Bush kormánya leállíttatta a programot, és csak 13 páciens maradhatott benne – köztük Rosenfeld, aki a mai napig megkapja az állami fűadagját.

A programból kizárt betegek voltak azok, akik keményen küzdöttek az orvosi marihuána legalizálásáért. Nekik köszönhető, hogy 1996-ban Kalifornia – elsőként – állami szinten legalizálta a gyógyászati füvezést, és hogy ma már 25 amerikai államban van érvényben hasonló szabályozás.

Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM