Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Jelez a tojás, ha lágy vagy kemény

2006.07.31. 16:40
A tökéletes tojásfőzés évszázados vitájára adhat választ az Egg Lion Quality terméktanács új tintatechnológiája, amelynek segítségével a tojás szól, amikor elkészül.

A tojás héjára vitt, alaphelyzetben láthatatlan, hőérzékelő logó csak akkor jelenik meg a tojáson, ha megfőtt, írja a BBC. Külön jelzést terveztek a lágy-, közepes- és keménytojások dobozára, így már a boltban el kell dönteni, hogy melyik típusú tojásra vágyunk.


Logós tojás

A Lion Quality minőségbiztosítási terméktanácsa őszre ígéri a brit boltokba a saját logójával ellátott tojásokat. "Nagyon sokan érdeklődnek nálunk, és erre azt mondtuk, rendben, ez egy nagy ügy, ugyanis az emberek még a tojásfőzésre is képtelenek" - mondta a vállalat szóvivője.

A tökéletes tojásfőzés technikája a kulináris élvezetekben jártas szakértők számára is komoly fejtörést okoz. A Waitrose gasztronómiai lap 2005-ös felmérésében öt híres séf öt különböző választ adott, sőt, Nagy-Britanniában 1998-ban Delia Smith vezetésével egy tévéshow-ban igyekeztek a tökéletes tojásfőzést kifejleszteni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!