Így néz ki Adolf Hitler röntgenképe

2012.04.06. 11:12

A National Library of Medicine valószínűleg a világ legnagyobb, orvostudománnyal foglalkozó múzeuma. A gyűjteményük mintegy 17 millió, a világ minden tájáról származó, gyógyszerészettel és orvoslással kapcsolatos tárgyból áll, amelyek nagy része jóformán teljesen ismeretlen a nagyközönség előtt. Ezt a gyűjteményt próbálja bemutatni a Hidden Treasures címen megjelent album, amely betekintést enged a múzeum gyakran meghökkentő, riasztó, vagy éppen lenyűgöző kiállítási tárgyaiba.

A könyvben számos érdekes információt találhatunk. Szerepel benne Adolf Hitler orvosi kartonja, a XX. század elejéről származó műtéti technikák, a XIV. századból származó anatómiai ábrák, kísérleti sebészeti megoldások, nővérruha-típusok az 1950-es évekből, vagy éppen a hiroshimai atomtámadás után készült orvosi jelentések másolatai.

Michael Sappol, a National Library of Medicine munkatársa már számos, az orvostudományhoz kapcsolódó könyvet publikált. A keményfedeles, 240 oldalas, több mint 450 illusztrációt tartalmazó Hidden Treasures-t egyelőre csupán a népszerűbb internetes áruházak forgalmazzák; tőlük körülbelül ötven dollárért lehet megrendelni a kötetet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla