Judit
3 °C
7 °C

Világháborús német roncsot találtak az Azori-szigeteknél

2017.02.03. 17:02

Egy második világháborús német tengeralattjáró roncsaira bukkantak német kutatók az Atlanti-óceánban, az Azori-szigetekhez tartozó Pico partjainál – írja az MTI.

Az Azori-szigeteket övező tenger alatti világ felfedezésére létrehozott Rebikoff-Niggeler Alapítvány közleménye szerint az U-581 jelzésű tengeralattjáró roncsait még tavaly szeptemberben találták meg, nagyjából 900 méteres mélységben.

A felfedezést csütörtökön jelentették be, pontosan 75 évvel azután, hogy a tengeralattjárót elsüllyesztette a brit HMS Westcott romboló. A tengeralattjáró 46 fős legénységéből négyen haltak meg, a többiek megmenekültek.

C3qXEETWEAA6DO-
Fotó: Rebikoff Foundation / Twitter

Kirsten és Joachim Jakobsen német kutatók egy kifejezetten a víz alatti élet felfedezésére és lefilmezésére gyártott tengeralattjáró segítségével találták meg a hullámsírt. A fotókon látszik, hogy a roncsot az évek során belepték a mélytengeri korallok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?