Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kína régészeti nagyhatalom lett

GettyImages-73003546
2018.06.11. 09:34

Kína az elmúlt években 36 nemzeti régészeti parkot hozott létre, amelyek a régészeti kutatások mellett a kulturális oktatást és az idegenforgalmat is szolgálják, közölte vasárnap Liu Su-huang, a kínai örökségvédelmi hatóság igazgatóhelyettese. Az első 12 nemzeti park létrehozását 2010-ben jelentették be Kínában, azóta 36 létesült. A mostani tervek szerint még további 60 helyszín jelölt régészeti park kialakítására, írja az MTI.

Liu a kelet-ázsiai régészeti társaság Nankingban folyó kongresszusán mutatta be a régészeti parkok építésének programját. A pénteken megnyílt négynapos tanácskozáson 20 ország és térség mintegy 200 képviselője vesz részt, köztük a Harvard és az Oxfordi Egyetem tudósai.

A parkokat történelmi, kulturális és tudományos jelentőséggel bíró ősi települések, városok, és paloták maradványainál alakították ki, vannak régészeti parkok egyebek között Pekingben, Jüangminjüanban és Csoukoutienben.