Már a bíróságról is lopnak

2014.12.10. 19:52

Szekéren viszik a fogságba került orosz tisztet • Hiába kér békét a pápa karácsonyra • Minden településen állítanak olcsó emlékművet az elesett hősöknek • Megkárosította a bíróságot a tárgyalótermi tolvaj. 100 éves hírek.

Fogságba került sebesült orosz tiszt

Szekéren viszik az északi harctérről a legközelebbi vasúti állomásra, hogy onnan valamelyik magyarországi kórházba szállitsák. Egy roham alkalmával fogták el vitéz katonáink. Előbb védekezni akart revolverével, amikor azonban észrevette, hogy nincs számára menekülés, hirtelen eldobta a fegyvert és feltartotta a kezeit: megadta magát.

(Egy magyar hadnagy felvétele lapunk számára.) Tovább a Tolnai Világlapjára

A pápa karácsonyra

Ami azt a hivatalosan meg nem erősített hiradást illeti, amely szerint a Vatikán kezdeményező lépéseket tett volna az iránt, hogy a hadviselő államok kormányai á karácsonyi ünnepek idejére fegyverszünetet rendeljenek el, ugy látszik, hogy a Vatikán csakis a helyzet kipuhatolására szorítkozott. Mint más részről jelentik, az orosz kormány, amely félhivatalosan értesült a Vatikán e kezdeményezéséről, a szent szinodus véleményének meghallgatása után tagadó választ küldött. Tovább... (Pesti Napló)

Emlékmüveket a hősöknek

Az Iparművészeti Társulat legutóbbi választmányi ülésén vetették fel az eszmét, hogy pályázatot írjanak ki olyan emlékművek terveire, amelyek alkalmasak arra, hogy a mostani világrengető háború hőseinek emlékezetét ébren tartsák a késő utódok lelkében. A Társulatnak az a célja, hogy az ország minden városában és falujában szorgalmazza egy ilyen hadiemlék felállítását. A társulat pályázatot irt ki ilyen emlékmüvekre, kifejezetten hangsúlyozva, hogy nagy súlyt helyeznek azokra a pályatervekre, amelyeknek kiviteli költsége egészen minimális és a száz koronát nem haladja meg. Az emlékmű lehet falba illeszthető falitábla vagy egyéb a célnak megfelelő és a költségeket meg nem haladó művészi munka. A pályaművek között épugy lesz szükség kicsiny, falusi templom falába illeszthető, tiz-tizenöt névnek szánt, terméskőből faragott kis emléktáblára, mint különböző helyeken felállítandó, szabadon álló emlékműre vagy oszlopra. Tovább... (Pesti Hírlap)

Lopás a tárgyalóteremben

A budapesti büntető törvényszék főtárgyalóterméből valaki ellopta a falról az ingaórát. A teremőr szerdán reggel vette észre a lopást és nyomban bejelentette az elnökségnek, amely viszont a rendőrségnél tett följelentést. Tovább... (Népszava)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?