Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Már lehet szobát foglalni az űrhotelben

2009.11.02. 11:30 Módosítva: 2009-11-02 11:31:10
Már lehet szobát foglalni az első űrszállodában, amely a tervek szerint 2012-ben nyílik meg egy barcelonai vállalkozás vezetőinek szervezésében.

A Galactic Suite (Galaktikus lakosztály) nevű szállodában nyitás után négy vendég és személyzet gyanánt két űrhajós tartózkodik majd. Egy hároméjszakás kiruccanás a jelenlegi előjegyzés árai szerint hárommillió euróba kerül, de ebben benne van egy nyolchetes felkészítés is egy trópusi szigeten – írja a De Telegraaf című holland lap hétfőn megjelent barcelonai tudósítása.

A vendégeket külön űrrakéta szállítja majd a 450 kilométeres magasságban épülő, molekula kinézetű űrhotelba, amely naponta tizenötször megkerüli a Földet. Az érdeklődők egyebek között a súlytalanságot élvezhetik a galaktikus lakosztályban, és részt vehetnek tudományos kísérletekben is.

urhotel1

Xavier Claramunt, a cég igazgatója, volt űrhajómérnök a cikk szerint elmondta, hogy a szállodát a fellendülő űrturizmus előfutárának tekintik. Szerinte már néhány évtizeden belül lehetségessé válhat, hogy az emberek úgy béreljenek szobát az űrszállodában, mint most bárhol máshol. Korábban közölt számítások szerint mindazonáltal jelenleg csak néhány ezren élnek a Földön, akik megengedhetik maguknak a tetemes költségeket.

urhotel2

Továbbra is homály fedi egyébként, hogy milyen befektetők állnak a mintegy 3 milliárd dolláros beruházás mögött. Eddig 43-an foglaltak szobát a három év múlva nyíló űrszállodában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?