Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kislánya született az űrben dolgozó amerikai űrhajósnak

2009.11.22. 18:40
Kislánya született a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) dolgozó egyik amerikai űrhajósnak, Randolph Bresniknek.

Bresnik, aki második űrsétáját tette szombaton az Atlantis amerikai űrrepülőgép másik asztronautájával, Mike Formannal, a NASA rádióhullámain tette közzé a hírt második gyermeke születéséről. Abigail szombaton látott napvilágot. Édesanyja egy kicsit csalódott amiatt, hogy férje nem lehetett ott a szülésnél, de mint mondta, megérti a dolgot.

Ez a második eset, hogy a Nemzetközi Űrállomáson dolgozó amerikai űrhajósnak gyermeke születik. 2004-ben Mike Fincke második gyermeke, ugyancsak egy kislány jött napvilágra, amikor apja a világűrben dolgozott.

A szombati űrsétán Foreman és Bresnik egyébként felszerelte a Columbus európai űrlaboratórium két antennáját, valamint egy tartóelemet egy színképelemző berendezéshez, amely jövőre érkezik meg. Elvégezték egy vezeték nélküli videolánc kábelcsatlakoztatását is.