Sikeresen kikötött a teherűrhajó az űrállomáson

2010.09.12. 16:59
Sikeresen kikötött vasárnap az orosz teherűrhajó a Nemzetközi Űrállomáson (ISS), ahová 2,5 tonna utánpótlást vitt - jelentette be a moszkvai repülésirányító központ.

A Progressz M-07M teherűrhajó greenwichi idő szerint 11 óra 58 perckor automatikus üzemmódban csatlakozott a Zvezda (Csillag) nevű modulhoz - mondta a központ szóvivője, aki emlékeztetett arra, hogy a legutóbbi két esetben műszaki hibák miatt kézi irányításra kellett hagyatkozni. A megközelítés a bajkonuri felszállástól számítva két napig tartott.

Az űrhajó rakterében élelmiszer - közte 8 kilogramm friss gyümölcs -, víz, oxigén, tisztálkodási eszközök, üzemanyag és a tudományos kísérlethez szükséges eszközök vannak, valamint posta a három orosz és három amerikai űrhajós számára. Legutóbb júliusban volt hasonló szállítmány.
Az ISS a Föld fölött 350 kilométeres magasságban kering.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás