Árpád
-2 °C
3 °C

Egy kör a Hold körül: 150 millió dollár

2011.05.02. 10:56

A kereskedelmi célú űrutazás piacvezető cége, az amerikai Space Adventures bejelentette legújabb ajánlatát: a Föld körüli utak, illetve a nemzetközi űrállomáson töltött néhány nap után a Hold megkerülésére is lehetőségük nyílik az űrturistáknak. A tervek szerint öt év múlva indulna az első Hold-túra, egy orosz Szojuz űrhajóval, a jegy ára 150 millió dollár.

050810 dse direct 02

A Szojuzban a pilóta mellett két űrturistának van hely, az első útra az egyik jegyet már lefoglalták (a vevő a neve titokban tartását kérte),a  másik hely még szabad. Az út első szakasza az ISS-re vezet majd, onnan indul a kör a Hold körül, 100 kilométeres magasságban a felszín felett, ahonnan tökéletes kilátás nyílik a kráterekre, a Hold árnyékos oldalára, majd a túloldalon kibukkanva a horizonton megfigyelhető földfelkeltére.  Ezt a látványt saját szemükkel eddig az űrkutatás történetében mindössze 24-en láthatták. Az egész út 8-9 napig fog tartani.

A nagyjából 27 milliárd forintnak megfelelő ár természetesen még változhat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?