Sarki fény és üstökös a NASA új videóján

2012.05.04. 09:43

Menetrendszerűen érkeznek a lélegzetelállító videók a Nemzetközi Űrállomásról a Cupola elnevezésű megfigyelési modul felszerelése óta. A március elején kiadott, főleg a Föld éjszakai látványára koncentráló videó után itt az újabb összeállítás, amit az űrállomás 30. küldetésének legénysége, Dan Burbank és Don Pettit amerikai, illetve Andre Kuipers holland űrhajósok készítettek. Utóbbi kettő a 31. misszió tagjaként továbbra is az űrállomáson maradt, Burbank 158 űrben töltött nap után április 27-én tért vissza a Földre.

A videó leglátványosabb részletei közé tartozik az északi és a déli félteke fölött felvett sarki fények, illetve a napfürdőt túlélő Lovejoy-üstökös is bekerült a válogatásba. Az átlagosan 370 kilométer magasan keringő űrállomásról Közép-Európa éjszakai fényei is jól látszanak, ezúttal ez is látható a NASA által közzétett, 4 perces videóban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla