Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-2 °C
5 °C

Olvasóink kínai munkást találtak a Marson

2012.08.10. 20:41

Az űr meghódítása magasztos és nagyszabású célnak hangzik; ha valóban az lenne, a vele kapcsolatos híreket és erőfeszítéseket csak szálfaegyenes gerinccel, csokornyakkendővel és áhítatos arccal illene fogadni. Szerencsére ez egyáltalán nincs így; a mókás kedvű internetezők mindenben megtalálják a viccforrást, még a NASA Mars-missziójában is.

A Curiosity küldetésén azok is remekül szórakozhattak, akiknek nincs affinitása az űrkutatáshoz, csak humorérzékük. Így történhetett, hogy már a Mars-járó landolása előtt világsztárrá vált a küldetés egyik irányítója, az amerikai zászlónak öltözött Bobak Ferdowsi. Innen pedig nem volt megállás: szakadatlanul érkeztek a szörnyű Photoshop-konstrukciók, vicces képek, manipulált fotók és szabadkézi rajzok.

A Curiosity a küldetés kezdete óta már az első színes panorámafotót is hazaküldte, így végre normális minőségű képekben gyönyörködhet a szélesebb közönség is. Mielőtt azonban a Curiosity kamerájáról eltávolították a porvédő lencséket, az internetezők már előálltak a saját vészforgatókönyveikkel. Olvasóinkat arra biztattuk, hogy kövessék a példájukat, és osszák meg velünk a saját elképzelésüket egy harmadik típusú találkozásról. A végeredményt a galériában láthatják.  • Bérelnék
  • Hírek