Cecília
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Interaktív panoráma a Marsról

2012.08.14. 10:49

Egy interaktív panorámaképekre szakosodott fotós,  Andrew Bordrov elkészítette a Curiosity második marsi napjának 360 fokos, interaktív panorámáját. Az alkalmazással a Google térképen is megnézhetjük, pontosan hova tekintünk, a nézőpontot forgathatjuk, és nagyíthatunk is. A kezelőfelület nagyon hasonlít a Google Mapsére.

Klikk a képre az interaktív marsi panorámához!
Klikk a képre az interaktív marsi panorámához!

A Mars-járó az elmúlt napokban rengeteg képet küldött vissza, köztük több panorámaképet is. Az első, még a navigációs kamerával készített színes felvételek után, a már kinyitott műszerekkel, az erre a célra felszerelt kamerával lefényképezte a területet, amelyet a következő két évben vizsgálni fog. A Curiosity kamerái – szemben a korábbi Mars-járókéval – forgatható karon helyezkednek el, ezért saját magát is le tudta fényképezni.

A Curiosityval egyébként minden rendben, minden műszere és alrendszere úgy működik, ahogy tervezték. A nagyközönség a rover működését szinte percről percre követheti, a NASA mérnökei majdnem minden nap beszámolnak a sajtónak a Ustream-csatornájukon az aktualitásokról.

15%
5999 Ft
5100 Ft
15%
7990 Ft
6792 Ft