16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

A NASA értesít, ha látható az űrállomás

2012.11.05. 10:24

A NASA emailt küld a regisztrált felhasználóknak, ha a Nemzetközi Űrállomás látható a beállított városból. Az űrállomás tiszta éjszakákon jól látható, csak azt kell tudni ehhez, hogy éppen hol jár. Ehhez nyújt segítséget most az amerikai űrhivatal legújabb szolgáltatása:  sms-ben vagy emailben értesítőt küld, hogy mikor lesz látható az űrállomás a regisztrációnál megadott helyről.

Összesen 4600 különböző helyet lehet beállítani, Magyarország legtöbb nagyvárosában például lehet kérni értesítőt. De az sem baj, ha a városunk éppen nem szerepel a listában, hiszen az űrállomást nagy távolságokról is lehet látni. Előfordul, hogy az űrállomás adott helyről heti egy-két alkalommal, vagy csak havonta egyszer-kétszer figyelhető meg.

Regisztrálni a spotthestation.nasa.gov oldalon kell, elsőként az országot és a várost kell beállítani, majd meg kell adni az emailcímet, ahová az értesítőt kérjük. Azt is ki lehet választani, hogy csak az esti észleléseknél szóljon, vagy reggel is. Magyarországon az emailes értesítő működik, sms-t csak az Egyesült Államokban küld a NASA. Az értesítéseket a feliratkozástól számított egy éven keresztül kapjuk.  • Hírek
  • Hírek