Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

DNS-raktárat építene a Holdon egy kutató

2004.09.10. 10:30
Minden egyes növény- és állatfaj DNS-ét egy Noé bárkája-szerű űrhajón a Holdra szállítaná és ott tárolná Dr. Bernard Foing brit kutató, írja a BBC.
A Nagy-Britanniában jelenleg is zajló rangos Szövetség a tudományfejlődésért című konferencián hangzott el a modernkori Noé bárkájáról szóló elképzelés az európai Hold-misszió vezetőjének tolmácsolásában. Dr. Foing érvelése szerint a Holdon elraktározott DNS-ekre abban az esetben lenne szükség, ha a Földet valamilyen nagy csapás érné, és igen kevés élőlény maradna a bolygón.

"Csakúgy mint Noé bárkájánál"

"Ha katasztrofális, égitestek közötti ütközés következne be, vagy nukleáris háború törne ki a Földön, a Holdon megmaradna a minta a Föld bioszférájából, az embereket is beleértve. A minták segítségével a túlélők újra benépesíthetnék bolygónkat. Csakúgy mint Noé bárkájánál", fogalmazott.

Dr. Foing jelenleg Európa első holdraszállásának projektjével foglalkozik. A Hold felé tartó Smart 1 szonda a tervek szerint novemberben éri el az égitestet. Feladata a Hold körüli pályán a holdfelszín fotózása lesz, a látható és közeli infravörös tartományban, illetve hogy elegendő információval lássa el az Európai Űrügynökséget minden jövőbeli próbálkozását segítve.

Foing reményei szerint a sikeres landolást robotűrhajók holdraszállása követhetné, amelyek megkezdhetnék az első Hold-kolónia megalapítását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?