Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Tizenöt idegent találtak Roswellnél

2006.09.02. 18:25
Az Egyesült Államok bevándorlási hivatalának végrehajtó hatósága (ICE) idén augusztus 29-én tizenöt "alient" talált Roswellben, ahol 1947 július másodikán állítólag egy azonosítatlan repülő tárgy zuhant a földre.

Az angolszász sajtó azonnal rávetette magát a témára, ugyanis angolul az alien kifejezést használják az idegen állampolgárokra, illegális bevándorlókra, határsértőkre, de a földönkívüliekre is. A Register ennek megfelelően figyelmeztet, a mostani, roswelli eset az előbbi változat példája: a városban kicsivel több mint egy tucat ólálkodó külföldi állampolgárt csípett nyakon a hatóság.

A megfogalmazás azért is nagyszerű, mert népszerű összeesküvés-elméletek szerint Roswellben tartják azt a négy földönkívüli lényt, amelyek az állítólagos 1947-es ufókatasztrófában a Földre jutottak.

A hatóság, "Az ICE 15 idegent tartóztatott le Roswellben" című közleménye szerint az idegenek egy helyi cégnek dolgoztak, a katonai repülőgépek és helikopterek festése volt a feladatuk. Néhányan közülük a letartóztatás idejekor is egy fekete helikopteren dolgoztak. A mexikói, El Salvador-i és guatemalai idegenekről megállapították, illegálisan tartózkodnak az Egyesült Államokban, ezért szülőhazájukba toloncolják őket.

Az ICE közleménye szerint aki bármi egyebet tud a roswelli idegenekről, bejelentést tehet a 1-866-347-2423-es amerikai telefonszámon.