Natália
1 °C
7 °C

Szabadlábon a féltékeny űrhajósnő

2007.02.07. 16:35
Lisa Nowak, a Discovery volt űrhajósa 1500 kilométert vezetett egyhuzamban, a rendőrség szerint azért, hogy féltékenységében leszámoljon riválisával. Az ügyében eljáró floridai bíróság 25 ezer dolláros óvadék fejében helyezte szabadlábra.

Óvadék ellenében szerdán szabadlábra helyezték Floridában az először emberrablási, később emberölési kísérlet gyanújával őrizetbe vett Lisa Nowak amerikai űrhajósnőt. Nowakot azután engedték ki a Florida állambeli Orlando börtönéből, hogy 25 ezer dolláros (csaknem 4,9 millió forintos) óvadékot tett le.


Lisa Nowak akkor és most
Korábban kétszer is változott a helyzet Nowak ügyében: a rendőrség először emberrablási kísérletet emlegetett, és közölte, hogy óvadék ellenében sem engedi el Nowakot. Helyi idő szerint hétfőn aztán a Orange megyei bíróság 15 000 dollár óvadékot szabott ki, azzal, hogy ha a pénzt letétbe helyezik, szabadon engedik a nőt. Kevéssel később a rendőrség felülírta a bíróság döntését azzal, hogy bejelentette: gyilkossági kísérlet címén emel vádat a féltékenységében vetélytársára törő Lisa Nowak ellen, ami egyben azt is jelentette, hogy az űrhajósnő óvadék ellenében sem szabadulhat.

Fején dzsekivel távozott

Jó fél nap elteltével ismét fordult a kocka: az űrhajósnő, miután letette az immár 25 ezer dolláros óvadékot, fején egy dzsekivel távozott az orlandói börtönből.

Lisa Nowak, az amerikai haditengerészet 43 éves, férjezett századosa tavaly júliusban járt a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) a Discovery űrsikló fedélzetén. Hétfőn azért vették őrizetbe, mert szenvedélyesen beleszeretett egy űrsiklópilótába, és a rendőrség gyanúja szerint megpróbált leszámolni vetélytársnőjével. Ezért lóhalálában Houstonból Orlandóba autózott , és hogy az 1500 kilométeres úton még a vizeléssel se veszítsen időt, bepelenkázta magát, ahogyan azt űrhajós korában tanulta.

Az orlandói repülőtéren sikerült találkoznia riválisával, Colleen Shipmannel, aki azonban bemenekült előle a kocsijába, és később egy biztonsági őrtől kérte, hogy hívjanak rendőrt. Nowaknál mindenféle fegyvert találtak a késtől a légpuskáig és a gázsprayig. Az egyre gyanúsabbá váló űrhajósnőt végül őrizetbe vették, s hiába erősítgette, hogy ő csak rá akart ijeszteni vetélytársnőjére, az orlandói börtönbe szállították.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?