Újra magyar megy az űrbe!

2007.09.28. 22:19
Itt a soha vissza nem térő alkalom. Végre nem a nagypolitika, vagy az üzleti élet pajkos hullámvölgyei döntik el, hogy melyik magyar mehet a világűrbe. Most Önön a sor! Szavazzon a következő magyar asztronautára, akit garantáltan fellövünk egy héten belül!

Október negyedikén lesz 50 éve, hogy kilőtték az első Szputnyikot, és ezzel az emberiség belekezdett a világűr meghódításába. Nem sokkal később Lajka megtapasztalhatta a súlytalanságot, majd a magányos halált, utána jött Gagarin, Armstorng, Chewbacca és a többiek. A cél: a végtelen, és tovább!

Új esély

A jeles évfordulóra mi is lázasan készülünk. Rengeteg tényfeltáró cikk mellett 2007. október negyedikén fellőjük a világűrbe a Szputnyik 1 élethű mását egy kínai hordozórakéta segítségével. A küldetés azonban nem öncélú: a járművön ott lesz asztronautánk is, aki a következő években a világűr sötétjét járja majd. Ha idegen fajt fedez fel, átadja nekik üzeneteinket.

Itt a lehetőség! Soha vissza nem tér! Most kiválaszthatja, ki legyen az asztronauta! Johnny, a karakán botsáska? Lajos, az ostoba orrszarvúbogár? Rocco, a romantikus levélsáska? Lance, a nárcisztikus ganajtúró? Esetleg Ede, a csótány? Ne habozzon, szavazzon! De szerepe itt még nem ért véget: szóljon bele a fajok közti kommunikációba! A cikk végén található dobozba írja bele üzenetét, melyet felküldünk a rakétával. Csak annyi jut eszébe: Helló, Gizi, jó a cici? Sebaj, alakítsa a történelmet!

A mezőny

Bengál botsáska (Johnny): az akármekkorára megnövő rovar tökéletesen alkalmas a feladat elvégzésére. Alkalmazkodóképessége lenyűgöző, különösen, ha olyan bolygón száll majd le a szonda, ahol sok az ág. Johnny kezelhető állat, áthelyezéséhez középen kell megfogni. Bizonyos botsáskák képesek szűznemzéssel utódot hozni a világra, a vallási párhuzamok csak még jobban kihangsúlyozzák Johnny alkalmasságát. Szavazzon az egyszemélyes gyarmatosítóra, aki nem fél egymaga teleszülni idegen világokat! Szavazzon a törékeny, botszerű asztronautára!

Különleges képesség: szűznemzés

Kéregutánzó levélsáska (Rocco): bár nem számolunk vele, hogy a világűrben túl sok lenne a kéreg, ha mégis, Rocco legyőzhetetlen. Sokan gusztustalannak neveznék, és az is, ami még jól jöhet: amennyiben ellenséges lényekkel van tele az univerzum, biztosan összeszarják magukat egy kéregutánzó levélsáska láttán. Pedig romantikus állat: nappal együtt henyél szeretteivel a barlang tetején, este megverekszik velük, játékosan. A faj nősténye valamivel nagyobb a hímeknél, így a feministák egyetlen választása Rocco lehet.

Különleges képesség: kéreg

Szumátrai orrszarvúbogár (Lajos). Idézünk a magyar Wikipediából: „a petékből kelnek ki a nagy, sárgásfehér, görbült testű lárvák, a pajorok. Az óriás tőrösdarázs elsősorban az orrszarvúbogarak pajorjaiba rakja petéit, hogy azok lárvakorban felfalják hordozójukat”. Ön sem akarhatja, hogy Lajos gyermekeit az óriás tőrösdarázs lárvái falják fel. Az orrszarvúbogár ugyan elég lassú, nehézkesen mozog, buta is, de ha meg akarja menteni a családot, küldje el Lajost az űrbe!

Különleges képesség: különösen buta

Álarcos - a ganajtúró dzsigoló – rózsabogár (Lance). Leírása szerint még azok is élvezettel gyönyörködnek a fajtában, akik amúgy viszolyognak a rovaroktól. Amennyiben Lance megy az űrbe, biztosak lehetünk benne, hogy jó hírét kelti a Földnek, az önmagában állandóan gyönyörködő asztronauta csak elvétve kezdene bele idegen fajok kipusztításába. Hátránya, hogy mint az összes rózsabogár, ő is a ganajtúrók közé tartozik, így megvan az a rossz szokása, hogy ürülékét előbb látjuk, mint őt magát. Ha Lance-re esik a választásuk, előfordulhat, hogy az idegen civilizációk szarkupacként gondolnak majd a földlakókra.

Különleges képesség: nárcisztikus

Óriáscsótány (Ede). Nem akarjuk túlmagyarázni. Ha eggyel kevesebb van belőle a Földön, már az is öröm. Lőjék ki Edét az űrbe, és garantáltan nem kell összetaposni a konyhában!

Különleges képesség: kívül tágasabb  • Tippek
  • Babaváró hitel