Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Újra ufókat látnak

2008.07.21. 08:31
Már 1500 éve is láttak azonosítatlan tüzes pajzsokat az égen, a helyzet azóta fokozódott.

Felújult az ufó-forgalom: Walesben június utolsó napjaiban három helikopterpilóta jelentette, hogy észleltek egy különös, erős fényt kibocsátó tárgyat, amelyet megpróbáltak követni. Ám a tárgy hirtelen eltűnt. Ezt megelőzően az Egyesült Államokban, Phoenixben is láttak megmagyarázhatatlan jelenségeket. 


     Ufó és ufológia újra aktuálissá vált, igaz, teljesen soha nem ment ki a divatból. A kormányok folyamatosan oldják fel az ezzel kapcsolatos anyagok titkosságát. Az idén Franciaország, Ecuador és legutóbb Nagy-Britannia cselekedett így.
    

Enrico Baccarini, az olasz országos ufológiai központ (Cun) kutatója szerint ezeket a dossziékat azért nyitják meg, mert nagy az igény az információkra az egyes emberek és a különböző társaságok részéről. A növekvő érdeklődés oka részben az, hogy egyre inkább elfogadott a nézet, mely szerint az élet nem a Föld exkluzív öröksége. Még a Vatikán is elismerte a földön kívüli élet lehetőségét. A Mars-szonda mintái mutatják, hogy már a szomszéd bolygón is vannak bakteriális létformák. 
    

Miért lennénk mi az egyedüliek a világűrben? - kérdezi a Corriere della Sera című olasz napilap hasábjain Baccarini. Katonai pilóták, kutatók, polgárok észlelik több mint 60 év óta a földön kívüliek tapintható jelenlétét. Kormányszintű bizottságok tucatjai vizsgálják a jelenségeket, amelyeknek csak részét sikerült természetes, földi megnyilvánulásként osztályozni. A katonai aeronautika is vizsgálja a dolgot, jelentései eljutnak a katonai vezetés különböző szintjeire.


     Paul Hellyer volt kanadai védelmi miniszter 2005-ben egy konferencián, emlékeztetve arra, hogy 1963 és 1967 között részt vett az Atlanti Szövetség ülésein, kijelentette, hogy "1947-től az ufók szabadon repkednek egünkön." (Kenneth Arnold amerikai pilóta ekkor jelentette, hogy találkozott több repülő csészealjjal).
    

Baccarini szerint az Egyesült Államok 2020-ra tervezett újabb holdra szállása összefügg azzal az igénnyel, hogy bázist kell teremteni, ahonnan meg lehet védeni a Földet az intergalaktikus támadásoktól. A kutató emlékeztet arra, hogy az ufók már régóta léteznek, hiszen a kr.u. 4. században élt Julius Obsequens latin író Liber de prodigiis (A csodák könyve) című művében a római birodalom egén sorakozó "tüzes pajzsokról" szólt.