Beyoncéra ébredtek az űrhajósok

2011.07.16. 09:09

Az Atlantis űrsikló legénysége szombatra virradóan olyan korán ébredt, hogy még péntek volt: az űrhajósok keleti-parti idő szerint 23:29-kor (magyar idő szerint már szombat hajnali 5:29-kor) kezdték kidörzsölni a csipát a szemükből.

Az ébresztőt az elmúlt napok férfi énekesei (Elton John, Michael Stipes, Paul McCartney) után egy nő, Beyoncé Knowles adta Run the World (Girls) című dalával. Beyoncé személyes üzenete is követte a zenét: „Jó reggelt, Atlantis, itt Beyoncé. Sandy, Chris, Doug és Rex, ti inspiráltok minket, hogy merjük élni az álmainkat, bízzunk abban, elég okosak és erősek vagyunk, hogy elérjük azokat. Ez a dal különösen a csajszimnak, Sandynek szól, és minden nőnek, aki elvitt minket az űrbe, és azoknak a csajsziknak, akik a jövőben visznek majd el.”

Az elmúlt három napban a legénység az Atlantis fő rakományából, a Raffaello modulból pakolta ki a Nemzetközi Űrállomásra szállított ellátmányt, és pakolta be a modulba az ISS-en már feleslegessé vált eszközöket, hulladékokat. Péntek estig nagyjából az ellátmány 70 százalékát pakolták ki, várhatóan szombaton végeznek a rakodással.  • Hírek
  • Hírek