Már a hazatérésre készülődik a legénység

2011.07.18. 06:02

Vasárnap a Kool & The Gand Celebration című dalára, hétfőn magyar idő szerint hajnali fél ötkor Keith Urban Days Go By című számára ébredt az Atlantis utolsó legénysége. A két ébresztő között az űrhajósok a Nemzetközi Űrállomás legénységével együtt ugyanazt csinálták, mint az elmúlt napokban: kipakolták az ISS-re vitt ellátmányt a Raffaello raktármodulból, és bepakolták az űrállomáson már feleslegessé vált, hazaszállítandó tárgyakat.

A nap végére majdnem teljesen végeztek: négytonnányi ellátmány került az ISS-re, és több mint két tonna hulladék a Raffaello modulba. Hétfőn délelőtt az űrhajósok befejezik a rakodást, lekapcsolják a Raffaellót az űrállomás Harmony moduljáról, és visszahelyezik az Atlantis rakterébe. A művelet során a Canadarm2 robotkart is használják majd, a legénység női tagja, Sandy Magnus fogja irányítani.

A modul elhelyezése után a legénység felkészül arra, hogy lekapcsolódjon az űrállomásról. Magyar idő szerint 15:19-kor elbúcsúznak az ISS űrhajósaitól, és bezárul a zsilipkapu az űrsikló és az űrállomás között.  • Hírek
  • Hírek