Emőke
-4 °C
9 °C

Impotencia elleni rágó a Wrigleytől

2003.06.17. 08:53
A világ legnagyobb rágógumigyártója, a Wrigley szabadalmaztatta az impotencia elleni rágógumit, amely a Pfizer gyógyszercég által gyártott és forgalmazott kék tabletta hatóanyagát tartalmazza, írta a Napi Online.
A szildenafil-citrátot tartalmazó rágógumi a Wrigley szerint hatékonyabb, mint a híres kék tabletta, mivel a hatóanyag fokozatosan kerül be a vérkeringésbe, ráadásul jobban kíméli a gyomrot.

Fél órával előtte rágni kell

A felhasználónak a tervezett szexuális aktus előtt 30 perccel kell elkezdenie a rágást és legalább két percig rágnia kell.

A cég mindazonáltal jelenleg nem kezdi el a termék kifejlesztését, mivel a potencianövelő szer még nyolc évig szabadalmi védelem alatt áll. Az amerikai Pfizer gyógyszergyár szóvivője közölte, hogy nem szándékozik más formában forgalmazni a szert, amelyből a cégnek tavaly 1,74 milliárd dolláros árbevétele származott.

Nem megbízható

A gyógyszertartalmú rágógumikat az orvosok általában nem tartják megbízhatónak, írta a Datamonitor. A szervezetbe jutó hatóanyag mennyisége ugyanis nagyban függ attól, hogy mennyi ideig és milyen intenzitással rágják a rágógumit, így a pontos adagok nehezen meghatározhatók.

Ennek ellenére a nem vényköteles gyógyszereknek és táplálékkiegészítőknek ez a formája egyre népszerűbb, hiszen sokan nem szeretik a tablettákat, és a Wrigley szabadalma állítólag egyenletesebb felszívódást is biztosít.