Terroristaveszély miatt áll üresen egy értékes ingatlan a Belvárosban?

2008.09.03. 06:04
8 hozzászólás

A Harmincad utca 3-ban egy kihaltnak tűnő, betört ablakú, poros ház áll. A környéken lakók gyakran látnak ki-be osonni nagy bajuszú, hümmögető, well-well-ező urakat és minden nap pontban öt órakor furcsa zajok szűrődnek ki az épületből. Mintha nyolc-tíz ember egyszerre tenné le a géppisztolyát egy üres szobában, és kezdené el kiskanalával kocogtatni a teáscsészéjét. Biztos vagyok benne, hogy az én brit titkosszolgálati összeesküvés-elméletemnél (mely szerint őfelsége alatvalóinak biztonsága miatt tilos ide költözni) van józanabb magyarázat arra, hogy miért áll lepusztultan egy ház a Kempinski és a Gerbeaud között félúton, szemben az Egyesült Királyság nagykövetségével. Csak nem tudom mi az. Lehet, hogy túl sok zs kategóriás akció-/detektívfilmet láttam, ahol a szemben levő üres házból lőtték le/figyelték meg a fontos embert? Vagy a nagykövetség miatt lezárt utca lódította meg a  fantáziámat? Esetleg a házra kitett feliratos papírfecni, amelynek minden sora egy-egy gyöngyszem?

Ahhoz képest, hogy az épület gyakorlatilag üresnek és lakatlannak tűnik, annyi aranyazott tábla van a kapuja mellett, mint Tutanhamon sírjában. Ez alapján akár működő irodaház is lehetne, amit kissé árnyal az ajtóra helyezett felirat. Érdemes minden mondatát ízlelgetni a megszólítástól az aláírásig.

 

 

Ehhez képest minden más csak hangulatfestő elem. Itt látható az Egyesült Királyság nagykövetsége (brit zászlóval jelölve) és a rejtélyes objektum (magyar zászlóval jelölve). Kettő közt az autóforgalom elől lezárt utca, háttérben a Gerbeaud oldala. 

 

Postabank (a kirakatában a Kempinski tükröződik). Ilyen régóta van elhagyatva...

Komolyan érdekel, hogy miért áll üresen (illetve majdnem üresen) ez az aranybánya a Város Szívében. Ötletek?

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!