Műemlékvédelem címén lopták el a kaput. Bejutottunk az őrült tudós házába!

2008.09.05. 13:26

Gyártom itt Nektek a jobbnál jobb összeesküvés-elméleteket, aztán tessék. Mazochista módon közzéteszem a leleplezést. Egyértelmű nyomok alapján például joggal feltételeztem, hogy a Franklin és a Donáti utca sarkán fekvő budavári lakásban egy őrült tudós lakott, akit felfalt a húsevő növénye. Aztán kaptunk egy levelet a ház egyik lakójától, hogy nem is. Viszont, ha akarjuk, beenged minket udvart fotózni és mesél is ezt-azt. Akartuk.

Szia,

ezzel kapcsolatban: http://urbanista.blog.hu/2008/09/01/lakas_amiben_vagy_egy_kertesz_lakik_vagy_egy_kert

 

Én itt lakom (ebben a házban, nem én vagyok az "őrült tudós"), ha érdekel, megmutatom a házat belülről. Ugyanis csodálatos belső kertje van!
 
Ha megnézed, az ablakok kifele nyílnak. Ezek dupla ablakok, a belsőt be lehet csukni a virágtól, nyáron az bőven elég. Télen meg nincs virág :)
 
Egyébként a képen látható muskátlinak is ugyanaz a gazdája, szóval két szobát kért a kert... 
 
Üdv, 
Gábor
 
~dá~: 100 0236Szóval egy titokról máris lehullott a lepel. Megtudtunk azonban újabbakat Gábortól (aki amúgy maga is blogol). Például azt, hogy az ígéretéhez híven tényleg gyönyörű kertet egykor kovácsoltvas kapu választotta el a lépcsőháztól. Aztán a hatvanas években az IKV a műemlék felújítása közben "elújította" magának. Azóta ismeretlen helyen tartózkodik (jobb esetben). Hűlt helye ezen a képen látható.
 

Szintén elég titokzatosak a hátsó lépcsők falai, amelyek bevakolhatatlanok. Vagy legalábbis felesleges vesződni velük, mert közvetlenül mögöttük föld van és átáznak. Főleg, hogy a várból foylamatosan szivárog le a víz. (Azért néznek ki furcsán, mert közben az egész ház gyönyörűen helyre van rakva)

A legszebb viszont, hogy egészen a hatvanas évekig (nem volt ez jó időszak a ház életében) ki lehetett látni innen a Dunára! Aztán valakinek eszébe jutott, hogy miért nincsen egy betonsorház a budai várban és gyorsan építettek egyet. (De az megér egy külön posztot).